PMU (permanente make-up)

Wil je mooiere wenkbrauwen, nooit meer een eyeliner tekenen of een mooie volle vorm en kleur lippen? Dan is PMU de oplossing.

Wat houdt (semi) lippen pigmentatie in?

Je wilt niet alleen je mooie lippen koesteren, maar ook zo mooi mogelijk maken. Dat kan met lip pigmentatie voor de lippen een techniek waarbij er op een subtiele manier wordt gepigmenteerd met een machinale nano-naald. Hierdoor krijg je lippen een mooie vorm en kleur. Permanente make up van de lippen wordt door velen een lip tatoeage of lip tattoo genoemd. Toch is er een verschil tussen permanente lippen make-up en het tatoeëren van de lippen.

Bij lippen tatoeëren gaan de pigmenten dieper de huid binnen en blijven daardoor levenslang zitten.

Bij (semi) permanente make-up worden de pigmenten op minimale diepte ingebracht. Hierdoor zal de permanente make-up van de lippen na ongeveer 2 tot 5 jaar langzaam vervagen. Waardoor lelijke verkleuring van het pigment voorkomen wordt.

Wil je alleen de contour van de lippen gekleurd hebben? Dat is ook mogelijk.

Eyeliner boven & onder

De eyeliner is wat dikker en opvallende dan de deepliner en is geschikt voor dames die dagelijks een eyeliner gebruiken. Dit wordt net aan de grens van de wimpers gezet waardoor de wimpers veel voller lijken. Je kan er voor kiezen om dit zonder of met een wing te laten zetten. Dit is niet geschikt voor dames boven de 50 jaar die zware oogleden hebben.

pmu eyeliner - permanente make-up

Ook kan je er voor kiezen om de onderkant toe te passen van het ooglid. Dit kan echter alleen in een hele subtiele lijn.

Infralash

De infralash of deepliner behandeling is perfect voor iedereen die een mooie, frisse en natuurlijke oogopslag wilt hebben. Bij deze behandeling wordt er een dun lijntje in de bovenste wimperrand gepigmenteerd. Dit zorgt ook voor een voller effect aan de natuurlijke wimpers.

Wenkbrauwen

Microblading

De techniek voor het creëren van haartjes, die niet van echt te onderscheiden zijn! Wil jij gaan voor ‘puur natuur’, waarbij niemand zal zien dat je permanente make up draagt? Dan is deze techniek voor jou.

Wat is microblading?

Microblading is de naam voor het toepassen van permanent make-up door middel van een dun mesje. Hiermee brengen we de pigmenten aan vlak onder de opperhuid. Omdat we met microblading kunnen kiezen uit vele patronen in de haartjes, zal de microblading volledig blenden met jouw eigen wenkbrauw. Zeer geschikt voor mensen die weinig make up dragen en niet willen dat de wenkbrauwen teveel opvallen. Met microblading kan je een mooi luchtig effect creëren.

Let op!

Omdat microblading een hele delicate behandeling is, is dit helaas niet voor iedereen geschikt. microblading kan alleen geplaatst worden als je een goede gezonde huid hebt. Absolute contra-indicaties zijn:

  • Een te vette huid
  • Een erg dunne huid
  • Wanneer je couperose/rosacea hebt, of veel oppervlakkige doorbloeding in je huid
  • Wanneer je bloedverdunners gebruikt
  • Als je oude PMU hebt, of dit ooit hebt laten verwijderen.

Mocht het zijn dat een van deze zaken op jou van toepassing is, en je wilt graag microblading. Plan dan altijd een intake in om te bespreken of dit mogelijk is. Dan kan ik je huid controleren en jou het beste advies kan geven.

Een alternatief op microblading die wel op elk huidtype geplaatst kan worden is powderbrows. Alle informatie daarover vind je hier:

Powder brows

Een nieuwe semi permanente make-up techniek. Bij powder brows worden de wenkbrauwen niet volledig donker in geschaduwd.

Zo wordt bij de aanzet met een lichte tint begonnen, waarna deze naar de punten toe in een donkerdere tint overloopt. Hierdoor krijg je een zachte en natuurlijke poedereffect, wat jou in de ochtend veel tijd zal besparen! Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes.

powderbrows

Voorzorg

Drink 24 uur van te voren geen alcohol en/of cafeïne. Dit zorgt ervoor dat het bloed verdund en maakt de behandeling niet mogelijk. Pas ook op met bloedverdunnende pijnstilling (zoals aspirine, advil, excedrin ed. Paracetemol kan wel).

Als u een gezichtscrème gebruikt met retinol (ook wel vitamine A genoemd) is te adviseren deze 28 dagen voor de behandeling niet te gebruiken. Ook is het verstandig om supplementen als visolie en vitamine E 24 uur van te voren niet te gebruiken.

Nazorg

Een goede nazorg is het belangrijkste van het succes van de behandeling. Er wordt geadviseerd om de wenkbrauwen 3 tot 5 keer per dag schoon te maken met Phi Wipes. Daarna brengt u een dun laagje Phi Shield aan met een schoon wattenstaafje. (deze producten krijgt u na de behandeling mee).

Intensief sporten en zwemmen wordt de eerste week af geraden. Ook de zonnebank en sauna zijn voor 28 dagen na de behandeling niet aan te raden.

De eerste 7 dagen zullen de wenkbrauwen er erg donker en breed eruit zien. Dit is het helingsproces waar meeste mensen van schrikken. Wacht dit rustig 3 weken af. De kleur vervaagd voor 20-30% als de huid helemaal geheeld is.

N.B. De behandeling van Microblading en Powderbrows bestaat uit 2, eventueel 3 behandelingen. De eerste touch up vindt plaatst tussen de 4 en 6 weken na de eerste behandeling. Mochten er onverhoopt toch nog lege plekjes zijn na de touch up, kan je een derde keer langs komen om alles te laten checken.